Translate

COŚ DLA MIŁOSNIKÓW PIECZONEGO MIĘSA WOŁOWEGO

W czasie naszych wypadów do Aten by odwiedzić rodzinkę męża i zmienić środowisko zawsze staramy się odwiedzić różne ciekawe miejsca .

Po pierwsze jest czas na kinematografo , teatr , na zakupy i posiłki w różnych ciekawych miejscach. 

Nie należymy do wegetów , ale też nie jesteśmy osobami jedzącymi dużo mięsa. 

W moim domu podstawą wyżywienia są warzywa, ryby, owoce morza , owoce i mieso z drobiu i to nie tak często.

Przylatując do Aten zmieniamy zwyczaje bo po pierwsze dostosowujemy się do zwyczajów gastronomicznych rodzinki , ale po drugie szukamy ciekawych miejsc gdzie można smacznie, dobrze i inaczej zjeść. 

Do takich miejsc należy BASE GRILL znajdujący się w dzielnicy Peristeri.


Jest to bardzo ciekawa restauracja w której możecie zjeść bardzo dobrej jakości pieczone mięso wołowe.

To coś innego od tradycyjnych tawern greckich z pitą giros , z souvlakami i grillowanym drobiem .

Tutaj króluje mieso wołowe , które ku mojemu wielkiemu zdziwieniu możecie nawet zobaczyć w lodówkach na głównej ścianie przy wejściu do restauracji.


Restauracja jest dosyć duża , z wieloma stolikami dla 4 , 10  i nawet większej liczby osób.
W piątki, soboty i niedziele jest zawsze pełna ludzi , więc dobrze jest telefonicznie zamówić stolik.



Macie w internecie stronę dotyczącą tej restauracji z licznymi zdjęciami i opiniami osób, które ją odwiedziły.

Ja osobiście ją polecam jako oryginalne miejsce na posiłek w Atenach w innym stylu.

Nie zamawiacie tutaj różnych salat , czy greckich tradycyjnych przystawek .

 Tutaj przychodzicie podelektować się pieczonym mięsem wołowym pieczonym w zależności od Waszego upodobania na średnio , mniej lub więcej podpiekane.

Osobiście za bardzo krwistym pieczonym mięsem wołowym nie przepadam, ale zjedzony przeze mnie wielku STAKE był pyszny.


Zwolennicy innego miesa delektowali się dobrze przygotowanymi i upieczonymi innymi kawałkami mięsa.







Obserwowałam obsługę restauracji. Kelnerzy starannie ubrani bardzo szybko i sprawnie obsługiwali wszystkie stoliki bez nadmiernej , denerwujacej obecności.

Jeśli zdecydujecie się odwiedzić tą restaurację polecam na pierwsze danie skosztować jaja sadzone na tartych drobniutko ziemniakach. Jest to coś bardzo smacznego przygotowywanego przez kelnera przy  Waszym stole.

Wygląda to tak.




Warto jest zjeść kolację w tej restauracji by doznać w Grecji czegoś innego.

Oczywiście wegetani omijają ja z daleka!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz